Spinbarg in Sappemeer

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 september is Spinbarg in Sappemeer. De Familietrouw ligt dan in het haventje tegenover Historische Scheepswerf Wolthuis (Noorderstraat 308) . Op vrijdag t/m zondag kunt u het schip met verhalen bezoeken. Overige activiteiten vinden plaats op zaterdag- en zondagmiddag, 2 en 3 september: theater en muziek in Borg Welgelegen, kunst en verhalen in Galerie de Smederij, demonstraties in de Historische Scheepswerf Wolthuis, vaartochten met de Emma (museumschip van het Noordelijk Scheepvaartmuseum) en muziek van Marlene Bakker en Bernard Gepken.

Spinbarg in Sappemeer

Bezoek het schip

Zo’n 25 filmmakers, animatoren, kunstenaars, en muzikanten verbeelden een aantal van de mooiste Groningse volksverhalen. Deze verhalen worden vertoond in het ruim van het historische vrachtschip Familietrouw, dat is ingericht met 12 ‘kijkkasten’: bij elke kast beleeft u een ander verhaal. Aan het einde verruilt u het donkere ruim voor het antieke roefje om te luisteren naar een muzikaal verhaal over de verwoestende kracht van de zee.

Openingstijden

vrijdag 1 september: 14.00 - 22.00 uur

zaterdag 2 & zondag 3 september: 12.00 - 22.00 uur 

Locatie schip: haven tegenover Historische Scheepswerf Wolthuis, Noorderstraat 308, Sappemeer

Kaartverkoop start op 1 augustus aanstaande. Ga door naar Online kaartverkoop 

 

Zaterdag 2 en zondag 3 september: verhalencircuit in Sappemeer

Wandel of fiets rond in Sappemeer en u beleeft van alles rond oude Groningse volksverhalen. 

<p>Borg Welgelegen</p>

Borg Welgelegen

Aan boord van de Emma, het schip van het Noordelijk Scheepvaartmuseum dat in Sappemeer aanmeert naast de Familietrouw, hoort u een lied over een wraakzuchtige zeemeermin. In  Scheepswerf Wolthuis (tegenover de ligplaats van De Familietrouw) laten vrijwilligers oude machines draaien en hoort u meer over de geschiedenis van de werf. Op fiets- en loopafstand van de werf kunt u in Galerie De Smederij kijken naar de nieuwste expositie en luisteren naar spannende verhalen. Een klein stukje verderop, in Borg Welgelegen, spelen acteurs van Met Meer Cultuur scènes uit een historische voorstelling over Sappemeer. Als u daar bent, maak dan ook een wandeling door de mooie tuin van de borg. Hier vertellen mensen van het Groninger Landschap, de nieuwe eigenaar van borg Welgelegen, over de plannen voor de toekomst (op zaterdag). Op een nog nader te bepalen locatie ziet u een preview van de film 'Sappe, de pachtinner' van regisseur Paul Bezuyen.

Tijden:

zaterdag 2 en zondag 3 september van 12.00 - 16.30 uur. Toegang gratis.

 

Zondag 3 september: Marlene Bakker en Bernard Gepken

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong en vrouw en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de dialectpop en de Nederlandse muziekscene.

Voor Spinbarg hebben Marlene Bakker en gitarist Bernard Gepken zich laten onderdompelen in de wondere wereld van de Groningse volksverhalen. In de liedjes neemt ze haar publiek mee en zingt ze over hypnotiserende zeewiefkes, plagende nachtmerries, bijzondere heksen, wonderlijke hiplichtjes en duivelse spookverhalen. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na een optreden zal je met andere ogen naar je omgeving kijken.

Tijd:

Zondag 3 september, 16.30 - 17.30 uur

Ga naar online kaartverkoop (Start op 1 augustus)

 

<p>Marlene Bakker</p>

Marlene Bakker

Zie ook