Spinbarg in Stadskanaal

Van vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober ligt de Familietrouw in Stadskanaal, ter hoogte van de Eurobrug. Voor Stadskanaal is het de afsluiting van drie weken 'Griezelige Groningse Geschiedenis' met tal van activiteiten rond oude volksverhalen.

 

Spinbarg in Stadskanaal

Bezoek het schip

Zo’n 25 filmmakers, animatoren, kunstenaars, en muzikanten verbeelden een aantal van de mooiste Groningse volksverhalen. Deze verhalen worden vertoond in het ruim van het historische vrachtschip Familietrouw, dat is ingericht met 12 ‘kijkkasten’: bij elke kast beleeft u een ander verhaal. Aan het einde verruilt u het donkere ruim voor het antieke roefje om te luisteren naar een muzikaal verhaal over de verwoestende kracht van de zee.

Openingstijden:

vrijdag 20 oktober: 16.00 - 21.00 uur

zaterdag 21 en zondag 22 oktober: 14.00 - 21.00 uur

Duur (doorlopende) voorstelling:

55 minuten

Adviesleeftijd:

10+

Locatie schip:

centrum Stadskanaal ter hoogte van de Eurobrug

Toegang:

€ 10,00 (tot 18 jaar € 6,00)

Ga naar online kaartverkoop

Via bovenstaande link komt u op een evenementen-pagina van Eventbrite. Hier kunt u - tot een dag van te voren - kaarten kopen voor de Spinbarg-voorstelling aan boord van de Familietrouw.  Via de knop 'tickets' kunt u een dag, een tijdstip en vervolgens het gewenste aantal kaarten selecteren. Op de dag zelf kunt u kaarten bij de boot kopen. Er is geen pin-automaat, dus graag contant en gepast betalen. Voor € 5,00 extra kunt u ook naar het concert van zangeres Marlene Bakker en gitarist Bernard Gepken. Voor meer informatie: zie hieronder. 

 

Griezelige Groningse Geschiedenis

De komst van Spinbarg naar Stadskanaal is de afsluiting van drie weken Griezelige Groningse Geschiedenis in deze plaats. Bibliotheek Stadskanaal, Kunstenschool ZG, Streekhistorisch Centrum en Welstad hebben samen allerlei activiteiten georganiseerd rond Griezelig Groningse volksverhalen. Zo bouwen kinderen in de bibliotheek aan een eigen stad: 'Griezelkanaal'

Een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.biblionetgroningen.nl/stadskanaal 

 

Historisch vrachtschip Jatrie en Marlene Bakker

In Stadskanaal krijgt Spinbarg-schip Familietrouw gezelschap van de Jatrie, het historisch vrachtschip van het Streekhistorisch Centrum. In het ruim van de Jatrie wordt 'Griezelkanaal' geëxposeerd en vindt op zondag 22 oktober een concert plaats van Marlene Bakker en Bernard Gepken.

De expositie van 'Griezelkanaal' is gratis toegankelijk. Het concert van Marlene Bakker en Bernard Gepken kost € 7,50.  

Ga naar online kaartverkoop.

De Spinbarg-activiteiten in Stadskanaal zijn mede mogelijk dankzij een bijdrage van de gemeente Stadskanaal en Rabobank Zuid en Oost Groningen.