Nieuwsbericht

13 juni 2017

Noordelijk Scheepvaartmuseum vaart mee met Spinbarg

Op 18 augustus aanstaande begint de verhalentournee van Spinbarg. De Familietrouw ligt dan vier dagen vlakbij het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de binnenstad van Groningen. Daar haakt het museum op in: iedereen die voor dit eerste weekend van de verhalentournee een Spinbargkaartje heeft, krijgt gratis toegang* tot het museum. Gedurende het weekend zijn daar extra activiteiten rond Groningse volksverhalen.

Maar er is meer: op zondag 20 en maandag 21 augustus mogen Spinbargbezoekers gratis een tochtje maken met de Emma. Dit schip, in 1922 gebouwd in opdracht van de Provinciale Waterstaat, is de trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Let op: een plek op de Emma is niet gegarandeerd, want de ruimte voor passagiers is beperkt. Voor meevaren geldt: vol is vol.

Het museum blijft ook later in de verhalentournee actief betrokken bij Spinbarg. Ook in Sappemeer en Briltil vaart de Emma uit voor Spinbargbezoekers.

* Gratis toegang tot het Noordelijk Scheepvaartmuseum met een Spinbargkaartje geldt op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017

<p>Museumschip&nbsp;<em>Emma</em>&nbsp;bij Molen Hunsingo in Onderdendam</p>

Museumschip Emma bij Molen Hunsingo in Onderdendam