Marlene Bakker en Bernard Gepken in Sappemeer

Marlene Bakker en Bernard Gepken in Sappemeer

Eerste Spinbarg-concert Marlene Bakker en Bernard Gepken

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong en vrouw en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de dialectpop en de Nederlandse muziekscene.

Voor Spinbarg hebben Marlene Bakker en gitarist Bernard Gepken zich laten onderdompelen in de wondere wereld van de Groningse volksverhalen. In de liedjes neemt ze haar publiek mee en zingt ze over hypnotiserende zeewiefkes, plagende nachtmerries, ronddolende witte wieven, bijzondere heksen en wonderlijke hiplichtjes. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na een optreden zal je met andere ogen naar je omgeving kijken.

Marlene over Spinbarg:

Voor mij is Spinbarg een ontdekkingsreis. Ik was me er helemaal niet van bewust hoeveel volksverhalen er in Groningen zijn. De diversiteit aan verhalen vind ik heel bijzonder. Wat ik erg mooi vind is dat bepaalde verhalen heel erg streekgebonden zijn, waardoor deze voor mij een hele nieuwe betekenis hebben gekregen. Ik ben zelf in Westerwolde opgegroeid en had, voordat ik aan Spinbarg begon, geen idee van de vele prachtige volksverhalen die verbonden zijn met deze streek. Ik heb geprobeerd om de volksverhalen zo te vertolken in mijn liedjes dat ze nog steeds relevant zijn voor de tijd van nu. De volksverhalen zijn oud, sommige plaatsen/streken zijn inmiddels bebouwd maar in mijn mening zijn de verhalen nog steeds tastbaar in 2017.

 

kaartverkoop

Ga naar online-kaartverkoop

Via bovenstaande link kunt u tot een dag van te voren kaarten kopen. Op de dag zelf kunt u kaarten kopen bij de deur of bij de Familietrouw (haven tegenover Historische Scheepswerf Wolthuis, Noorderstraat 308, Sappemeer). Hier is geen pinautomaat aanwezig, dus graag contant en gepast betalen.