Spinbarg in Blauwestad

Van vrijdag 8 t/m zondag 10 september ligt de Familietrouw in het Havenkwartier in Blauwestad. Op deze dagen is de voorstelling in het schip te bezoeken. Maar er is meer te doen in Blauwestad: zeemeerminnen in Piratendorp De Blauwe Schat, sloepentochten met vertellers Willem Friedrich en Jur Roelofs en een gratis toegankelijk openluchtconcert van Marlene Bakker en Bernard Gepken.

 

Spinbarg in Blauwestad

Bezoek het schip

Zo’n 25 filmmakers, animatoren, kunstenaars, en muzikanten verbeelden een aantal van de mooiste Groningse volksverhalen. Deze verhalen worden vertoond in het ruim van het historische vrachtschip Familietrouw, dat is ingericht met 12 ‘kijkkasten’: bij elke kast beleeft u een ander verhaal. Aan het einde verruilt u het donkere ruim voor het antieke roefje om te luisteren naar een muzikaal verhaal over de verwoestende kracht van de zee.

Openingstijden

vrijdag 8 september: 15.00 - 21.00 uur

zaterdag 9 & zondag 10 september: 12.00 - 21.00 uur 

Locatie schip: Havenkwartier, Blauwestad

Ga door naar online kaartverkoop

Via bovenstaande link komt u op een evenementen-pagina van Eventbrite. Hier kunt u - tot een dag van te voren - kaarten kopen voor de Spinbarg-voorstelling aan boord van de Familietrouw.  Via de knop 'tickets' kunt u een dag, een tijdstip en vervolgens het gewenste aantal kaarten selecteren. Op de dag zelf kunt u kaarten bij de boot kopen. Er is geen pin-automaat, dus graag contant en gepast betalen.

 

Zeemeerminnen in Piratendorp De Blauwe Schat

Tijden:

zondag 10 september: 13.00 - 16.30 uur

Locatie: Piratendorp Havenkwartier Blauwestad

Toegang gratis

Volgens een oud Gronings verhaal zou ooit bij een dijkdoorbraak een zeemeermin het land opgespoeld zijn. Die zeemeermin zit nu voor eeuwig gevangen in een kolk (een meertje, ontstaan bij een dijkdoorbraak). Of het verhaal klopt? Niemand die het zeker weet, maar op deze middag wekt Don van Haren uit Winschoten de zeemeermin - in ieder geval voor even - tot leven.

Don van Haren doet al 20 jaar aan bodypainten. Hij heeft in het verleden verschillende projecten gedaan op het gebied van kunst en reclame, variërend van foto-exposities tot live performances. Op deze middag tovert Don met bodypaint een model om tot zeemeermin. Kom kijken naar het werk van Don van Haren en luister naar verhalen over verleidelijke zeemeerminnen en stoere piraten, verteld door Renée Meijer. Kinderen die dat leuk vinden, krijgen zelf ook een paar ‘zeemeerminnenschubben’.

 

Sloepentocht met verhalenvertellers

Tijden:

zondag 10 september: 13.00 - 16.30 uur

Locatie: Piratendorp: Havenkwartier Blauwestad

Deelname gratis op vertoon van Spinbarg-kaartje

Maak een tochtje over het Oldambtmeer en hoor spannende verhalen over het ontstaan en de historie van het Oldambt, verteld door Willem Friedrich en Jur Roelofs.

Willem Friedrich, ras-verteller en Oldambtster in hart en nieren, heeft een passie voor het landschap en de geschiedenis van deze streek. Als geen ander kent hij de verhalen die hier van generatie op generatie doorverteld zijn.

Jur Roelofs uit Nieuwolda duikt als acteur geregeld in de Groningse geschiedenis. Op pakkende wijze verweeft hij smeuïge verhalen met historische wetenswaardigheden over het Oldambt.

De sloepen varen de hele middag tussen 13.00 en 16.30 uur. Een tochtje duurt ongeveer twintig minuten. Deelname is gratis op vertoon van een Spinbargkaartje, maar vol is vol!

 

<p>Foto St. Wilgenborg</p>

Foto St. Wilgenborg

Marlene Bakker en Bernard Gepken in de Wilgenborg

Tijd:

zondag 10 september: 16.30 - 17.30 uur

Locatie: Wilgenborg, Blauwestad

De Wilgenborg bij het Havenkwartier in Blauwestad is een uniek levend bouwwerk dat met ieder seizoen verandert. Het is een bijzondere locatie voor het tweede Spinbarg-concert van Marlene Bakker en Bernard Gepken. Marlene en Bernard hebben zich ondergedompeld in de wondere wereld van Groningse volksverhalen. In de liedjes neemt Marlene haar publiek mee en zingt ze over hypnotiserende zeewiefkes, plagende nachtmerries, ronddolende witte wieven, bijzondere heksen en wonderlijke hiplichtjes. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na een optreden zal je met andere ogen naar je omgeving kijken.

Dankzij een bijdrage van Projectbureau Blauwestad is dit openluchtconcert gratis toegankelijk

Bij slecht weer vindt het optreden van Marlene en Bernard plaats bij Restaurant Azzuro Blauwestad.