Spinbarg in Briltil

Van vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober ligt de Familietrouw in Briltil en kunt u de voorstelling aan boord bezoeken. Daarnaast kunt u op zondag 1 oktober luisteren naar oude verhalen uit de omgeving verteld door Geert Zijlstra van vertellerscollectief 'Kom op Verhoal' en gedichten van Bree Kroeze, kinderdichter van de gemeente Zuidhorn.

 

Spinbarg in Briltil
<p>Foto Peter Musschenga</p>

Foto Peter Musschenga

Bezoek de voorstelling op het schip

Zo’n 25 filmmakers, animatoren, kunstenaars, en muzikanten verbeelden een aantal van de mooiste Groningse volksverhalen. Deze verhalen worden vertoond in het ruim van het historische vrachtschip Familietrouw, dat is ingericht met 12 ‘kijkkasten’: bij elke kast beleeft u een ander verhaal. Aan het einde verruilt u het donkere ruim voor het antieke roefje om te luisteren naar een muzikaal verhaal over de verwoestende kracht van de zee.

Openingstijden:

vrijdag 29 september: 15.00 - 21.00 uur

zaterdag 30 september: 13.30 - 21.00 uur 

zondag 1 oktober: 13.30 - 21.00 uur

Duur (doorlopende) voorstelling:

55 minuten

Adviesleeftijd:

10+

Locatie schip:

Hoendiep Westzijde, ter hoogte van nr. 48, Briltil

Toegang:

€ 10,00 (tot 18 jaar € 6,00)

Ga door naar online kaartverkoop 

Via bovenstaande link komt u op een evenementen-pagina van Eventbrite. Hier kunt u kaarten kopen voor de Spinbarg-voorstelling aan boord van de Familietrouw.  Via de knop 'tickets' kunt u een dag, een tijdstip en vervolgens het gewenste aantal kaarten selecteren. Op de dag zelf kunt u kaarten bij de boot kopen. Er is geen pin-automaat, dus graag contant en gepast betalen. Het is ook mogelijk voor € 15,00 een combiticket te kopen voor de voorstelling aan boord van de Familietrouw en het concert van Marlene Bakker en Bernard Gepken in Borg Nienoord (Leek). 

 

Verhalen en poëzie aan boord van de Emma

De Familietrouw krijgt dit weekend weer gezelschap van de Emma: het schip van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Aan boord van dit museumschip kunt u luisteren naar oude verhalen uit het Westerkwartier. Geert Zijlstra van vertellerscollectief 'Kom op Verhoal' vertelt aan boord van de Emma over 'De duvelskolk', over 'de hond die proaten leerde' en meer. Met medewerking van Bree Kroeze, kinderdichter van de gemeente Zuidhorn.

Tijd:

zondag 1 oktober, 14.00 uur, 14.45 uur, 15.30 uur en 16.15 uur

Toegang:

gratis voor iedereen met een kaartje voor de Spinbargvoorstelling