Spinbarg in Groningen

Van vrijdag 18 t/m maandag 21 augustus beleeft Spinbarg haar première, tijdens Festival Noorderzon in de stad Groningen. Het schip is op die dagen geopend voor publiek. Dagelijks zijn er historische stadswandelingen langs spookhuizen en mysteries in de stad. Ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert dit weekend activiteiten rond volksverhalen.

Spinbarg in Groningen

Bezoek het schip

Zo’n 25 filmmakers, animatoren, kunstenaars, en muzikanten verbeelden een aantal van de mooiste Groningse volksverhalen. Deze verhalen worden vertoond in het ruim van het historische vrachtschip Familietrouw, dat is ingericht met 12 ‘kijkkasten’: bij elke kast beleeft u een ander verhaal. Aan het einde verruilt u het donkere ruim voor het antieke roefje om te luisteren naar een muzikaal verhaal over de verwoestende kracht van de zee.

Openingstijden

vrijdag 18 augustus: 14.00 - 22.00 uur

zaterdag 19 & zondag 20 augustus: 12.00 - 22.00 uur 

maandag 21 augustus: 14.00 - 22.00 uur

 

Locatie schip: Kleine der A, Groningen (nabij Noordelijk Scheepvaartmuseum)

Kaartverkoop start op 17 juli a.s. via www.noorderzon.nl/en/programme/programma-items/productiehuis-spinbarg-2

 

Historische stadswandeling langs spookhuizen en mysteries

Het spook van de Boteringestraat, de huilende min op zolder, kinderzieltjes in de stadsput... Productiehuis Spinbarg organiseert in samenwerking met Paulien Excursions een stadswandeling langs spookhuizen en andere mysterieuze plekken in de binnenstad van Groningen. Beleef tijdens deze wandeling de Groninger geschiedenis terwijl je langs verschillende – op het eerste gezicht - alledaagse plekken loopt. Met medewerking van dichter Renée Luth.

 

Dagelijks van vrijdag 18 augustus t/m maandag 21 augustus om 15.00 uur, Duur: 1,5 - 2 uur.

Start: bij de Familietrouw aan de Kleine der A

Kaartverkoop via Noorderzon. Voorverkoop begint op 17 juli

 

<p>Foto Noordelijk Scheepvaartmuseum</p>

Foto Noordelijk Scheepvaartmuseum

Noordelijk Scheepvaartmuseum vaart mee met Spinbarg

Ook in het Noordelijk Scheepvaartmuseum is dit weekend veel te beleven. Iedereen die voor dit eerste weekend van de verhalentournee een Spinbargkaartje heeft, krijgt - naast gratis toegang* - een exclusieve ‘instaprondleiding’ door het museum. Voor kinderen is er een middeleeuwse piratenpuzzeltocht dwars door het museum. Met een schatkaart gaan ze op zoek naar de schat van piraat Klaas Stortebeker, over wie veel spannende verhalen de ronde doen. 

Op zondag 20 en maandag 21 augustus mogen Spinbargbezoekers gratis een tochtje maken met de Emma. Dit schip, in 1922 gebouwd in opdracht van de Provinciale Waterstaat, is de trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Let op: een plek op de Emma is niet gegarandeerd, want de ruimte voor passagiers is beperkt. Voor meevaren geldt: vol is vol.

* Gratis toegang tot het Noordelijk Scheepvaartmuseum met een Spinbargkaartje geldt op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017