Spinbarg in Warffum

Van vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober ligt de Familietrouw in het haventje van Warffum en kunt u de voorstelling aan boord van het schip bezoeken. Daarnaast staat op zondag 8 oktober ook het Openluchtmuseum Het Hoogeland in het teken van volksverhalen en is er een optreden van Marlene Bakker en Bernard Gepken in het Huiskamercafé Noorderkerkpad.

 

 

Spinbarg in Warffum
Openluchtmuseum Het Hoogeland

Bezoek het schip

Zo’n 25 filmmakers, animatoren, kunstenaars, en muzikanten verbeelden een aantal van de mooiste Groningse volksverhalen. Deze verhalen worden vertoond in het ruim van het historische vrachtschip Familietrouw, dat is ingericht met 12 ‘kijkkasten’: bij elke kast beleeft u een ander verhaal. Aan het einde verruilt u het donkere ruim voor het antieke roefje om te luisteren naar een muzikaal verhaal over de verwoestende kracht van de zee.

Openingstijden:

vrijdag 6 oktober: 16.00 - 21.00 uur

zaterdag 7 en zondag 8 oktober: 14.00 - 21.00 uur 

Duur (doorlopende) voorstelling:

55 minuten

Adviesleeftijd:

10+

Locatie schip:

Havenstraat, Warffum

Toegang:

€ 10,00 (tot 18 jaar € 6,00)

Ga door naar online kaartverkoop 

Via bovenstaande link komt u op een evenementen-pagina van Eventbrite. Hier kunt u - tot een dag van te voren - kaarten kopen voor de Spinbarg-voorstelling aan boord van de Familietrouw.  Via de knop 'tickets' kunt u een dag, een tijdstip en vervolgens het gewenste aantal kaarten selecteren. Op de dag zelf kunt u kaarten bij de boot kopen. Er is daar geen pin-automaat, dus graag contant en gepast betalen. Voor € 5,00 extra kunt u ook naar het concert van Marlene Bakker en Bernard Gepken in Huiskamercafé Noorderkerkpad op zondag 8 oktober, 16.30 uur. Zie hieronder.

 

Spinbarg in Openluchtmuseum Het Hoogeland

Op zondagmiddag 8 oktober staat ook Openluchtmuseum Het Hoogeland in het teken van oude Groningse verhalen. Verspreid over het museumterrein komt u vertellers tegen met spannende verhalen uit Warffum en directe omgeving. Zo hoort u verhalen over klei, eilanden en zee, over de malle graaf van Rottum, de moord bie Koboa, de zingende zeemeermin... 

Adres:

Schoolstraat 4, 9989 AG Warffum

Tijd:

zondag 8 oktober, 13.00 – 17.00 uur

Prijs:

Normaal museumtarief.

NB: Het is ook mogelijk een voordelig combi-ticket te kopen voor een bezoek aan het museum en de Spinbargvoorstelling aan boord van de Familietrouw. Prijs: € 15,00 euro voor volwassenen en € 8,00 voor jeugd tot 18 jaar. Voor combi-tickets: ga naar online kaartverkoop.

Marlene Bakker en Bernard Gepken op tournee met Spinbarg

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong en vrouw en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de dialectpop en de Nederlandse muziekscene.

Voor Spinbarg hebben Marlene Bakker en gitarist Bernard Gepken zich laten onderdompelen in de wondere wereld van de Groningse volksverhalen. In de liedjes neemt ze haar publiek mee en zingt ze over hypnotiserende zeewiefkes, plagende nachtmerries, ronddolende witte wieven, bijzondere heksen en wonderlijke hiplichtjes. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na een optreden zal je met andere ogen naar je omgeving kijken.

Marlene over Spinbarg:


Voor mij is Spinbarg een ontdekkingsreis. Ik was me er helemaal niet van bewust hoeveel volksverhalen er in Groningen zijn. De diversiteit aan verhalen vind ik heel bijzonder. Wat ik erg mooi vind is dat bepaalde verhalen heel erg streekgebonden zijn, waardoor deze voor mij een hele nieuwe betekenis hebben gekregen. Ik ben zelf in Westerwolde opgegroeid en had, voordat ik aan Spinbarg begon, geen idee van de vele prachtige volksverhalen die verbonden zijn met deze streek. Ik heb geprobeerd om de volksverhalen zo te vertolken in mijn liedjes dat ze nog steeds relevant zijn voor de tijd van nu. De volksverhalen zijn oud, sommige plaatsen/streken zijn inmiddels bebouwd maar in mijn mening zijn de verhalen nog steeds tastbaar in 2017.

 

Adres:

Huiskamercafé Noorderkerkpad 13, Warffum

 

Tijd:

zondag 8 oktober, 16:30 – 17.30 uur

 

Toegang:

€ 7,50 (of kies voor een combi-ticket voor de Spinbarg-voorstelling op de Familietrouw en het concert van Marlene Bakker: samen voor € 15,00). Ga naar online kaartverkoop.