Spinbarg in Wedde

Van vrijdag 15 t/m zondag 17 september ligt de Familietrouw naast het gemeentehuis in Wedde. In aanvulling op de voorstelling aan boord kunt u op zaterdagmiddag meedoen aan een wandeling van burcht Wedde naar de Giezelbaarg met verhalen, muziek en poëzie. Op zondagmiddag zijn er rondvaarten door Wedderbergen met muziek van Marlene Bakker en Bernard Gepken en verhalen van Henk Opheikens.

 

Spinbarg in Wedde

Bezoek het schip

Zo’n 25 filmmakers, animatoren, kunstenaars, en muzikanten verbeelden een aantal van de mooiste Groningse volksverhalen. Deze verhalen worden vertoond in het ruim van het historische vrachtschip Familietrouw, dat is ingericht met 12 ‘kijkkasten’: bij elke kast beleeft u een ander verhaal. Aan het einde verruilt u het donkere ruim voor het antieke roefje om te luisteren naar een muzikaal verhaal over de verwoestende kracht van de zee.

Openingstijden:

vrijdag 15 en zaterdag 16 september: 14.00 - 21.30 uur*

 Zondag 17 september van 12.00 - 21.00 uur*

* Laatste bezoeker gaat om uiterlijk 20.00 uur naar binnen

Locatie schip: 

naast het gemeentehuis in Wedde, Hoofdweg 2

Kaarten:

€ 10,00 (tot 18 jaar € 6,00)

Ga door naar online kaartverkoop 

Via bovenstaande link komt u op een evenementen-pagina van Eventbrite. Hier kunt u  kaarten kopen voor de Spinbarg-voorstelling aan boord van de Familietrouw.  Via de knop 'tickets' kunt u een dag, een tijdstip en vervolgens het gewenste aantal kaarten selecteren. Op de dag zelf kunt u kaarten bij de boot kopen. Er is geen pin-automaat, dus graag contant en gepast betalen.

 

Betoverende vaartocht door Wedderbergen met concert Marlene Bakker

Spinbarg organiseert op zondag 17 september twee vaartochten door Wedderbergen in samenwerking met Pieter Dekker Rondvaarten.

Vertrektijd en -locatie: 

zondag 17 september, 14.00 uur, vanaf steiger bij gemeentehuis, Hoofdweg 2, Wedde

Duur:

ongeveer 75 minuten

Marlene Bakker zingt over hypnotiserende zeewiefkes, plagende nachtmerries, ronddolende witte wieven en wonderlijke hiplichtjes. Beleef de muziek van Marlene Bakker tijdens een vaartocht door de ongerepte natuur van Wedderbergen. Bij dit concert te water wordt Marlene begeleidt door gitarist Bas Schouten. 

Kaarten:

€ 20,00 (inclusief koffie/thee en iets lekkers)

Ga naar online kaartverkoop

 

Vaartocht door Wedderbergen met verteller Henk Opheikens

Vertrektijd en -locatie: 

zondag 17 september, 16.00 uur, vanaf steiger bij gemeentehuis, Hoofdweg 2, Wedde

Duur:

ongeveer 75 minuten

Regiogids Henk Opheikens uit Vlagtwedde zit vol spannende verhalen: over de geschiedenis van Westerwolde, het landschap en de mensen in de streek. Stap aan boord voor een rondvaart door Wedderbergen en luister naar Henks verhalen over slimme smokkelaars, brute soldaten, hannekemaaiers en heksen. 

Kaarten:

€ 12,50 (inclusief koffie/thee) en iets lekkers

Ga naar online kaartverkoop

 

<p>Burcht Wedde,&nbsp;Foto Jan Bossen</p>

Burcht Wedde, Foto Jan Bossen

Bezoek Burcht Wedde

Op zondagmiddag 17 september (van 13.00 - 17.00 uur) is Burcht Wedde geopend voor publiek. Gidsen staan klaar om u te vertellen over de roemruchte geschiedenis van de burcht.

Toegang gratis.

 

 

Zaterdagmiddag: wandeling naar de Giezelbaarg

Tijd

Zaterdag 16 september, 14.00 - 17.00 uur

Bezoek burcht Wedde en wandel naar de Giezelbaarg: een tocht vol muziek, verhalen en onverwachte ontmoetingen! Met medewerking van onder andere muziekvereniging Crescendo en vertellers Frits Koops, Jan Bossen en Frits Wunker. U kunt de route (met een lengte van ongeveer 5 kilometer) vanaf 14.00 uur op eigen gelegenheid lopen. De start is bij de burcht. 

Als u wilt, kunt u deze middag ook meedoen met een wandeling die geleid wordt door natuurfotograaf en Westerwolde-kenner Meijco van Velzen. Hij vertelt tijdens het lopen over de natuur en geschiedenis van de streek. Deze wandeling, die ook zo'n 5 kilometer lang is, begint om 14.30 uur bij de burcht.

Deelname gratis.