Spinbarg in Zoutkamp

Van vrijdag 13 t/m zondag 15 oktober ligt de Familietrouw in Zoutkamp, aan de kade voor het Visserijmuseum, Reitdiepskade 11.  Tijdens openingstijden kunt u de doorlopende Spinbarg-voorstelling aan boord bezoeken. Op zondag 15 oktober is in het Visserijmuseum een concert van zangeres Marlene Bakker en gitarist Bernard Gepken.

Spinbarg in Zoutkamp

Zo’n 25 filmmakers, animatoren, kunstenaars, en muzikanten verbeelden een aantal van de mooiste Groningse volksverhalen. Deze verhalen worden vertoond in het ruim van het historische vrachtschip Familietrouw, dat is ingericht met 12 ‘kijkkasten’: bij elke kast beleeft u een ander verhaal. Aan het einde verruilt u het donkere ruim voor het antieke roefje om te luisteren naar een muzikaal verhaal over de verwoestende kracht van de zee.

Openingstijden

vrijdag 13 oktober: 16.00 - 21.00 uur

zaterdag 14 en zondag 15 oktober: 14.00 - 21.00 uur 

Duur (doorlopende) voorstelling:

55 minuten

Adviesleeftijd:

10+

Toegang:

€ 10,00 (tot 18 jaar € 6,00)

Ga door naar online kaartverkoop 

Via bovenstaande link komt u op een evenementen-pagina van Eventbrite. Hier kunt u - tot een dag van te voren - kaarten kopen voor de Spinbarg-voorstelling aan boord van de Familietrouw.  Via de knop 'tickets' kunt u een dag, een tijdstip en vervolgens het gewenste aantal kaarten selecteren. Op de dag zelf kunt u kaarten bij de boot kopen. Er is daar geen pin-automaat, dus graag contant en gepast betalen. Voor € 5,00 extra kunt u ook naar het concert van Marlene Bakker en Bernard Gepken in het Visserijmuseum op zondag 15 oktober, 16.30 uur

 

 

Marlene Bakker en Bernard Gepken op tournee met Spinbarg

Tijd: 

zondag 15 oktober, 16.30 uur

Locatie: 

Visserijmuseum, Reitdiepskade 11, Zoutkamp

Toegang:

€ 7,50

NB: het is ook mogelijk voor € 15,00 een combi-ticket te kopen voor het concert en de Spinbarg-voorstelling aan boord van de Familietrouw 

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong en vrouw en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de dialectpop en de Nederlandse muziekscene.

Voor Spinbarg hebben Marlene Bakker en gitarist Bernard Gepken zich laten onderdompelen in de wondere wereld van de Groningse volksverhalen. In de liedjes neemt ze haar publiek mee en zingt ze over hypnotiserende zeewiefkes, plagende nachtmerries, ronddolende witte wieven, bijzondere heksen en wonderlijke hiplichtjes. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na een optreden zal je met andere ogen naar je omgeving kijken.

Marlene over Spinbarg:


Voor mij is Spinbarg een ontdekkingsreis. Ik was me er helemaal niet van bewust hoeveel volksverhalen er in Groningen zijn. De diversiteit aan verhalen vind ik heel bijzonder. Wat ik erg mooi vind is dat bepaalde verhalen heel erg streekgebonden zijn, waardoor deze voor mij een hele nieuwe betekenis hebben gekregen. Ik ben zelf in Westerwolde opgegroeid en had, voordat ik aan Spinbarg begon, geen idee van de vele prachtige volksverhalen die verbonden zijn met deze streek. Ik heb geprobeerd om de volksverhalen zo te vertolken in mijn liedjes dat ze nog steeds relevant zijn voor de tijd van nu. De volksverhalen zijn oud, sommige plaatsen/streken zijn inmiddels bebouwd maar in mijn mening zijn de verhalen nog steeds tastbaar in 2017.