Spinbarg op Midzomerfeest Kloosterburen

Het Sint Jansfeest of Midzomerfeest in Kloosterburen is een mooi festival op een prachtige locatie: het oudste kloosterterrein van de provincie Groningen. Op dit terrein vinden op 30 juni aanstaande tal van optredens en activiteiten plaats. Ook Spinbarg is erbij!

 

Spinbarg op Midzomerfeest Kloosterburen

Acteur Aike Vogelzang vertelt 's middags Groningse volksverhalen, die afgewisseld worden met films uit de Spinbarg-voorstelling. Tijden: 14.30, 15.45 en 17.00 uur. 's Avonds treedt zangeres Marlene Bakker op met natuurlijk veel nummers van haar nieuwe CD Raif, maar ook met werk  dat ze schreef voor de Spinbarg-tournee.

Het Midzomerfeest wordt gevierd in de kloostertuin in Kloosterburen. De Kloostertuin is een grote tuin in het centrum van het dorp. De tuin ligt precies tussen een aantal belangrijke monumenten in het dorp, namelijk de katholieke kerk (ontworpen door P.J.H. Cuypers) een historische boerderij en de Nederlands hervormde Nicolaaskerk. De afgelopen jaren is de kloostertuin opnieuw ingericht en bestaat nu uit drie delen. Een moestuin waar groenten en kruiden worden verbouwd op biologische wijze, een permacultuur waarin de natuur zijn gang kan gaan en een boomgaard waarin fruitbomen groeien. De tuin wordt in zijn geheel onderhouden door een groep vrijwilligers en is toegankelijk voor iedereen. De bezoekers van de Kloostertuin kunnen de groente en kruiden die er worden verbouwd kopen. Het midzomerfeest vindt plaats in de boomgaard van de Kloostertuin.

Meer informatie

Het festival in Kloosterburen wordt georganiseerd door Stichting Sint Jan en Coöperatie Klooster & Buren onder de noemer 'Het dorp is de wereld'.