productiehuis spinbarg

Bij Productiehuis Spinbarg draait het om de verbeelding. Door het prikkelen van de fantasie willen we mensen met andere ogen naar hun omgeving laten kijken en ze bewust maken van de landschappelijke en (cultuur-) historische waarde van die omgeving. Daarbij kiezen we voor maatschappelijk relevante thema’s, die we verwerken in verrassende projecten op bijzondere locaties.

De naam Productiehuis Spinbarg komt voort uit ons eerste project: ‘Spinbarg’ (2017), een voorstelling rond oude Groningse volksverhalen. Volgens één van die verhalen lag vroeger bij Jipsinghuizen een heuvel, die de Spinba(a)rg  werd genoemd. Bovenop die heuvel zat elke avond een oude vrouw te spinnen. Met haar draden wilde ze  jonge mannen vangen. Net als deze spinvrouw willen wij mensen vangen en betoveren, maar dan met de verbeelding van spannende verhalen.

Voor meer informatie over onze missie en werkwijze, zie:
- beleidsplan 2021
- activiteiten 2018 - 2021
- jaarrekening 2020

Stichting Productiehuis Spinbarg is opgericht door filmmakers Margriet Westerhof, Pauline Los en Liefke Knol. Het bestuur bestaat uit Lenny Bulthuis, Nienke Vellema en Cunera van Selm.

over ons


Margriet Westerhof, artistiek leider 

Margriet experimenteert al ruim 25 jaar met het vertellen van verhalen:  als filmmaker, animator en beeldend kunstenaar. Haar animatiefilms hebben gedraaid op festivals en podia in binnen –en buitenland. Daarnaast maakt zij o.a. getekende verhalen, documentaires en films in opdracht. Voor Spinbarg is zij onder andere verantwoordelijk voor het concept, de inhoudelijke invulling en de vorm van de projecten.
 

Pauline Los, research en inhoud

Ook Pauline Los is al vele jaren werkzaam in de wereld van film en animatie. In het verleden werkte ze o.a. voor JBF Multimedia en animatiebedrijf ‘Het Woeste Woud’. Met filmmaker Eric Steegstra werkte Pauline aan zijn film ‘Rif’, die in 2008 bekroond werd met een Gouden kalf.  Inmiddels werken ze samen aan Erics nieuwste film :De Notre Dame. Voor Spinbarg doet Pauline onder meer research en planontwikkeling.


Liefke Knol, produceR

Liefke Knol is journalist, historicus en televisiemaker en heeft sinds 2006 haar eigen productiebedrijf. Daarvoor werkte Liefke bij Omrop Fryslân, RTV Noord en de NPS. In 2010 verscheen van haar het boek Het babyhuis. Kinderen en ouders door oorlog en honger gescheiden (uitgeverij Artemis & co).  Bij Spinbarg houdt Liefke zich met name bezig met organisatorische zaken. 


Foto van links naar rechts: Margriet Westerhof, Pauline Los en Liefke Knol

Het bestuur van 
Stichting Productiehuis Spinbarg


Lenny Bulthuis, voorzitter

Lenny Bulthuis is een culturele duizendpoot. Op dit moment werkt zij als ‘sociaal ondernemer’ bij het Grand Theatre in Groningen. Daarnaast heeft zij haar eigen project- en adviesbureau voor culturele participatie- en educatieprojecten: Brouwerij Bulthuis.


Cunera van Selm, secretaris

Cunera van Selm  is nieuwscoördinator bij RTV Noord en presenteerde voor die omroep jarenlang TV-programma's over kunst en cultuur. Bovendien is zij vanaf september 2019 presentator van het tweewekelijkse cultuurprogramma Kolkende Taal op TV Drenthe.Nienke Vellema, penningmeester

Nienke Vellema is in het dagelijks leven  werkzaam als adviseur van Vereniging Groninger Dorpen. Met haar grote netwerk in de regio en originele kijk op zaken is haar inzet voor Stichting Productiehuis Spinbarg van grote waarde.